Ingredients
  • 1 cup of Red Chili / சிவப்பு மிளகாய்
  • 1 cup of chopped ginger / இஞ்சி
  • Ball of tamarind / புளி
  • 1 spoon of Turmeric Powder / மஞ்சள் தூள் 
  • Crystal Salt / உப்பு
  • Hing Bar / Asafoetida / பெருங்காயம்
  • 50 ml of Sesame oil / நல்லெண்ணெய்
Cooking Steps


  • Nicely Chop the Ginger
  • Fry the Hing Bar / Asafoetida / (பெருங்காயம்) for 2 minutes and keep it aside
  • Fry the Red Chili / சிவப்பு மிளகாய் for 2 minutes and keep it aside
  • Fry the chopped ginger / இஞ்சி for 2 minutes and keep it aside
  • Blend the fried hing (பெருங்காயம்), red chili (சிவப்பு மிளகாய்), ginger (இஞ்சி)  tamarind (புளி ), 2 spoon of salt (உப்பு), turmeric powder (மஞ்சள் தூள் ) in the mixer and make it as paste
  • Pour 50 ml of sesame oil (நல்லெண்ணெய்) in the tawa and add the blended paste
  • If required add a spoon of turmeric powder (மஞ்சள் தூள்) for rich color
  • Keep Stirring for 10 minutes
  • Hot & Spicy Ginger Pickle is ready
Best to have it with curd rice. It improves your digestion. Store it in a clean and dry bottle. Ensure you close the lid of the bottle tightly. You can store it for more than 6 months, which means it will not expire and can sustain pretty long time.

No comments:

Indian Curry. Powered by Blogger.