Like Narthangai Pickle Recipe, Kadarangai is also a very traditional pickle recipe in South India. Though Narthagnai & Kadarangai looks alike, there are quite different in taste. It is hard to find Kadarangai Pickle (oorugai / urugai) getting missed out in South Indian Traditional Meals. Indian Curry had released various Pickle Recipes, however Narthangai & Kadarangai stands at top, like King & Queen of Pickles.

Ingredients
  1. Kadarangai (Citron) 
  2. Crystal Salt (கல் உப்பு)
  3. Asafoetida powder (பெருங்காயம் தூள்)
  4. Tamarind Juice (புளி சாறு)
  5. Curry Leaves (கறிவேப்பிலை)
  6. Fenugreek powder (வெந்தயம் தூள்)
  7. Turmeric powder (மஞ்சள் தூள்)
  8. 3 Green Chili (பச்சை மிளகாய்)
  9. Red Chili Powder (சிவப்பு மிளகாய் தூள்)
  10. Mustard (கடுகு)
  11. Mustard Powder (கடுகு தூள்)
  12. Oil (எண்ணெய்)
  13. Water (நீர்)
Procedure
  1. Pour some water in a tawa and add Kadarangai (Citron) and boil it for 10 minutes.
  2. Chop it into small pieces.
  3. Pour some Oil (எண்ணெய்) in a tawa, add Mustard (கடுகு), Curry Leaves (கறிவேப்பிலை), 3 Green Chili (பச்சை மிளகாய்), chopped Kadarangai (Citron), Asafoetida powder (பெருங்காயம் தூள்), Crystal Salt (கல் உப்பு), Fenugreek powder (வெந்தயம் தூள்), Turmeric powder (மஞ்சள் தூள்), Fenugreek powder (வெந்தயம் தூள்), Mustard Powder (கடுகு தூள்), Red Chili Powder (சிவப்பு மிளகாய் தூள்) and mix it well.
  4. Pour some Tamarind Juice (புளி சாறு) & mix it again
  5. Kadarangai (Citron) Pickle is ready to be served.

No comments:

Indian Curry. Powered by Blogger.