Ingredients
  1. Black gram (உளுந்து)
  2. Bengal gram dhal (கடலைப் பருப்பு)
  3. Grated Coconut (தேங்காய் துருவல்)
  4. Mustard (கடுகு)
  5. Dried Red Chili (வரமிளகாய்)
  6. Curry Leaves (கறிவேப்பிலை)
  7. Soaked Idli Rice (Soaked for 30 minutes) (இட்லி அரிசி)
  8. Cumin Seeds (சீரகம்)
  9. Salt (உப்பு)
  10. Asafoetida / Hing Powder (பெருங்காயம் தூள்)
  11. Oil (எண்ணெய்)
  12. Water (நீர்)
Procedure
  1. Grinding Soaked Idli Rice (Soaked for 30 minutes) (இட்லி அரிசி) in a mixer
  2. Add Asafoetida / Hing Powder (பெருங்காயம் தூள்), Salt (உப்பு) and mix it well.
  3. Pour some Oil (எண்ணெய்) in a tawa, add Mustard (கடுகு), Curry Leaves (கறிவேப்பிலை), Bengal gram dhal (கடலைப் பருப்பு), Black gram (உளுந்து), Cumin Seeds (சீரகம்), Dried Red Chili (வரமிளகாய்), Grated Coconut (தேங்காய் துருவல்) and finally pour dough & mix it well.
  4. Make it as balls and start boiling it in an idly cooker for 5 minutes.
  5. Uppu Urundai | Neer Urundai (Rice Balls) is ready to be served.

No comments:

Indian Curry. Powered by Blogger.