Ingredients
  1. Boiled Potato (வேகவைத்த உருளைக்கிழங்கு)
  2. Turmeric Powder (மஞ்சள் தூள்)
  3. Black Gram (முழு உளுந்து)
  4. Mustard (கடுகு)
  5. Red Chili Powder (சிவப்பு மிளகாய் தூள்)
  6. Fennel (பெருஞ்சீரகம்)
  7. Garam Masala (கரம் மசாலா)
  8. Cumin Seeds (சீரகம்)
  9. Salt (உப்பு)
  10. Corn Flour (சோள மாவு)
  11. White Flour (மைதா)
  12. Curry Leaves (கறிவேப்பிலை)
  13. Scraped Coconut (தேங்காய் துருவல்)
  14. Ginger (இஞ்சி)
  15. Garlic (பூண்டு)
  16. Green Chili (பச்சை மிளகாய்)
  17. Tomato (தக்காளி)
  18. Onion (வெங்காயம்)
  19. Oil (எண்ணெய்)
  20. Water (நீர்)
Procedure
  1. Start peeling Boiled Potato (வேகவைத்த உருளைக்கிழங்கு) and start mashing the potato.
  2. Add Corn Flour (சோள மாவு), White Flour (மைதா), Salt (உப்பு), Red Chili Powder (சிவப்பு மிளகாய் தூள்), Turmeric Powder (மஞ்சள் தூள்), Garam Masala (கரம் மசாலா) and mix it well
  3. Pour some Oil (எண்ணெய்) and make it as soft dough.
  4. Start making it as small balls.
  5. Pour some Oil (எண்ணெய்) in a tawa and start frying the balls.
  6. Start grinding Scraped Coconut (தேங்காய் துருவல்), Green Chili (பச்சை மிளகாய்), Ginger (இஞ்சி), Garlic (பூண்டு), Fennel (பெருஞ்சீரகம்) & pour some Water (நீர்) and make it like masala paste
  7. Pour some Oil (எண்ணெய்) in a tawa, add Mustard (கடுகு), Black Gram (முழு உளுந்து), Curry Leaves (கறிவேப்பிலை), Onion (வெங்காயம்), Salt (உப்பு), Tomato (தக்காளி) & mix it well.
  8. Add Red Chili Powder (சிவப்பு மிளகாய் தூள்) & Masala Paste and pour some Water (நீர்)
  9. Now add fried potato balls
  10. Potato Balls Kulambu is ready

No comments:

Indian Curry. Powered by Blogger.