Cabbage (முட்டைக்கோஸ்) Sambar

Ingredients
  1. Onion (வெங்காயம்)
  2. Tomato (தக்காளி)
  3. Green Chili (பச்சை மிளகாய்)
  4. Curry Leaves (கறிவேப்பிலை)
  5. Red Gram (துவரம் பருப்பு)
  6. Salt (உப்பு)
  7. Turmeric Powder (மஞ்சள் தூள்)
  8. Asafoetida Powder (பெருங்காயம் தூள்)
  9. Coriander powder mixed with Chili powder (மல்லித்தூள் மிளகாய் தூள் கலவை)
  10. Tamarind Juice (புளி சாறு)
  11. Mustard (கடுகு)
  12. Cabbage (முட்டைக்கோஸ்)
  13. Oil (எண்ணெய்)
  14. Water (நீர்)
Procedure
  1. Pour some Water (நீர்) in cooker, Turmeric Powder (மஞ்சள் தூள்), Oil (எண்ணெய்), rinsed Red Gram (துவரம் பருப்பு) and close the lid
  2. Open the lid after 3 whistle.
  3. Pour half it in another bowl and add some water in remaining in the cooker and add Onion (வெங்காயம்), Tomato (தக்காளி), Green Chili (பச்சை மிளகாய்), Curry Leaves (கறிவேப்பிலை) and Cabbage (முட்டைக்கோஸ்) & close the lid
  4. Open the lid after 2 whistle.
  5. Add Salt (உப்பு), Asafoetida Powder (பெருங்காயம் தூள்), Tamarind Juice (புளி சாறு), Coriander powder mixed with Chili powder (மல்லித்தூள் மிளகாய் தூள் கலவை) and pour the balance which is in separate bowl.
  6. Pour some Oil (எண்ணெய்) in a tawa, add Mustard (கடுகு), Curry Leaves (கறிவேப்பிலை) and pour it in the sambar
  7. Cabbage முட்டைக்கோஸ் Sambar is ready

No comments:

Indian Curry. Powered by Blogger.