Chili Powder mixed with Coriander powder (மிளகாய் தூள் + மல்லித்தூள்)
Garlic (பூண்டு)
Curry leaves (கறிவேப்பிலை)
Salt (உப்பு)
Chopped Onion (வெங்காயம்)
Black Gram (Ulutham paruppu)
Chopped Tomato (தக்காளி)
Oil (எண்ணெய்)
Appalam
Water (நீர்)
Mustard (கடுகு)
Procedure
Pour some water & add a bowl of Split Bengal Gram (Kadalai Parupu) in a cooker & close the lid
Wait for 2 whistle, open the lid and pour it in a bowl.
Pour some Oil (எண்ணெய்) in a tawa, add 1 spoon of Mustard (கடுகு), 1 spoon of Black Gram (Ulutham paruppu), Curry leaves (கறிவேப்பிலை), bowl of Chopped Onion (வெங்காயம்), bowl of
Garlic (பூண்டு), bowl of Chopped Tomato (தக்காளி), 2 spoon of Chili Powder mixed with Coriander powder (மிளகாய் தூள் + மல்லித்தூள்), 1 spoon of Turmeric powder (மஞ்சள் தூள்), 1 spoon of Garam Masala powder (கரம் மசாலா), Salt (உப்பு)
Pour boiled Split Bengal Gram (Kadalai Parupu) & close the lid
Add Appalam and mix it well.
Tomato Appala Kootu is ready.
Tomato Appalam Kootu
Reviewed by Unknown
on
May 26, 2017
Rating: 5