Ingredients
  1. Split Bengal Gram (Kadalai Parupu)
  2. Turmeric powder (மஞ்சள் தூள்)
  3. Garam Masala powder (கரம் மசாலா)
  4. Chili Powder mixed with Coriander powder (மிளகாய் தூள் + மல்லித்தூள்)
  5. Garlic (பூண்டு)
  6. Curry leaves (கறிவேப்பிலை)
  7. Salt (உப்பு)
  8. Chopped Onion (வெங்காயம்)
  9. Black Gram (Ulutham paruppu)
  10. Chopped Tomato (தக்காளி)
  11. Oil (எண்ணெய்)
  12. Appalam
  13. Water (நீர்)
  14. Mustard (கடுகு)
Procedure
  1. Pour some water & add a bowl of Split Bengal Gram (Kadalai Parupu) in a cooker & close the lid
  2. Wait for 2 whistle, open the lid and pour it in a bowl.
  3. Pour some Oil (எண்ணெய்) in a tawa, add 1 spoon of Mustard (கடுகு), 1 spoon of Black Gram (Ulutham paruppu), Curry leaves (கறிவேப்பிலை), bowl of Chopped Onion (வெங்காயம்), bowl of 
  4. Garlic (பூண்டு), bowl of Chopped Tomato (தக்காளி), 2 spoon of Chili Powder mixed with Coriander powder (மிளகாய் தூள் + மல்லித்தூள்), 1 spoon of Turmeric powder (மஞ்சள் தூள்), 1 spoon of Garam Masala powder (கரம் மசாலா), Salt (உப்பு)
  5. Pour boiled Split Bengal Gram (Kadalai Parupu) & close the lid
  6. Add Appalam and mix it well.
  7. Tomato Appala Kootu is ready.

No comments:

Indian Curry. Powered by Blogger.