Tomato Appalam Kootu
Ingredients
- Split Bengal Gram (Kadalai Parupu)
- Turmeric powder (மஞ்சள் தூள்)
- Garam Masala powder (கரம் மசாலா)
- Chili Powder mixed with Coriander powder (மிளகாய் தூள் + மல்லித்தூள்)
- Garlic (பூண்டு)
- Curry leaves (கறிவேப்பிலை)
- Salt (உப்பு)
- Chopped Onion (வெங்காயம்)
- Black Gram (Ulutham paruppu)
- Chopped Tomato (தக்காளி)
- Oil (எண்ணெய்)
- Appalam
- Water (நீர்)
- Mustard (கடுகு)
- Pour some water & add a bowl of Split Bengal Gram (Kadalai Parupu) in a cooker & close the lid
- Wait for 2 whistle, open the lid and pour it in a bowl.
- Pour some Oil (எண்ணெய்) in a tawa, add 1 spoon of Mustard (கடுகு), 1 spoon of Black Gram (Ulutham paruppu), Curry leaves (கறிவேப்பிலை), bowl of Chopped Onion (வெங்காயம்), bowl of
- Garlic (பூண்டு), bowl of Chopped Tomato (தக்காளி), 2 spoon of Chili Powder mixed with Coriander powder (மிளகாய் தூள் + மல்லித்தூள்), 1 spoon of Turmeric powder (மஞ்சள் தூள்), 1 spoon of Garam Masala powder (கரம் மசாலா), Salt (உப்பு)
- Pour boiled Split Bengal Gram (Kadalai Parupu) & close the lid
- Add Appalam and mix it well.
- Tomato Appala Kootu is ready.
No comments: