Uppu Urundai | Neer Urundai (Rice Balls) | Healthy South Indian Food
Ingredients
- Black gram (உளுந்து)
- Bengal gram dhal (கடலைப் பருப்பு)
- Grated Coconut (தேங்காய் துருவல்)
- Mustard (கடுகு)
- Dried Red Chili (வரமிளகாய்)
- Curry Leaves (கறிவேப்பிலை)
- Soaked Idli Rice (Soaked for 30 minutes) (இட்லி அரிசி)
- Cumin Seeds (சீரகம்)
- Salt (உப்பு)
- Asafoetida / Hing Powder (பெருங்காயம் தூள்)
- Oil (எண்ணெய்)
- Water (நீர்)
- Grinding Soaked Idli Rice (Soaked for 30 minutes) (இட்லி அரிசி) in a mixer
- Add Asafoetida / Hing Powder (பெருங்காயம் தூள்), Salt (உப்பு) and mix it well.
- Pour some Oil (எண்ணெய்) in a tawa, add Mustard (கடுகு), Curry Leaves (கறிவேப்பிலை), Bengal gram dhal (கடலைப் பருப்பு), Black gram (உளுந்து), Cumin Seeds (சீரகம்), Dried Red Chili (வரமிளகாய்), Grated Coconut (தேங்காய் துருவல்) and finally pour dough & mix it well.
- Make it as balls and start boiling it in an idly cooker for 5 minutes.
- Uppu Urundai | Neer Urundai (Rice Balls) is ready to be served.
No comments: