Ginger Pickle
Ingredients
- 1 cup of Red Chili / சிவப்பு மிளகாய்
- 1 cup of chopped ginger / இஞ்சி
- Ball of tamarind / புளி
- 1 spoon of Turmeric Powder / மஞ்சள் தூள்
- Crystal Salt / உப்பு
- Hing Bar / Asafoetida / பெருங்காயம்
- 50 ml of Sesame oil / நல்லெண்ணெய்
Cooking Steps
- Nicely Chop the Ginger
- Fry the Hing Bar / Asafoetida / (பெருங்காயம்) for 2 minutes and keep it aside
- Fry the Red Chili / சிவப்பு மிளகாய் for 2 minutes and keep it aside
- Fry the chopped ginger / இஞ்சி for 2 minutes and keep it aside
- Blend the fried hing (பெருங்காயம்), red chili (சிவப்பு மிளகாய்), ginger (இஞ்சி) tamarind (புளி ), 2 spoon of salt (உப்பு), turmeric powder (மஞ்சள் தூள் ) in the mixer and make it as paste
- Pour 50 ml of sesame oil (நல்லெண்ணெய்) in the tawa and add the blended paste
- If required add a spoon of turmeric powder (மஞ்சள் தூள்) for rich color
- Keep Stirring for 10 minutes
- Hot & Spicy Ginger Pickle is ready
Best to have it with curd rice. It improves your digestion. Store it in a clean and dry bottle. Ensure you close the lid of the bottle tightly. You can store it for more than 6 months, which means it will not expire and can sustain pretty long time.
No comments: