Ulundhu Kali (உளுந்தங்களி) | Easy & Healthy South Indian Traditional Food
Ingredients
- Jaggery (வெல்லம்)
- Black gram (உளுந்து)
- Cardamom powder (ஏலக்காய் தூள்)
- Oil (எண்ணெய்)
- Water (நீர்)
- Ghee (நெய்)
- Star frying the Black gram (உளுந்து) in a frying pan without oil and grind it in a mixer.
- Pour some Water (நீர்) and mix it well.
- Pour some Water (நீர்) in a pan and add Jaggery (வெல்லம்) & mix it well. Filter it after it dissolves completely.
- Pour Black gram (உளுந்து) in a frying pan and pour Jaggery (வெல்லம்) into it.
- Add some Cardamom powder (ஏலக்காய் தூள்), pour some Ghee (நெய்) and Oil (எண்ணெய்) & mix it well
- Ulundhu Kali (உளுந்தங்களி) is ready
No comments: