Potato Balls Kulambu (Curry – Gravy)
Ingredients
- Boiled Potato (வேகவைத்த உருளைக்கிழங்கு)
- Turmeric Powder (மஞ்சள் தூள்)
- Black Gram (முழு உளுந்து)
- Mustard (கடுகு)
- Red Chili Powder (சிவப்பு மிளகாய் தூள்)
- Fennel (பெருஞ்சீரகம்)
- Garam Masala (கரம் மசாலா)
- Cumin Seeds (சீரகம்)
- Salt (உப்பு)
- Corn Flour (சோள மாவு)
- White Flour (மைதா)
- Curry Leaves (கறிவேப்பிலை)
- Scraped Coconut (தேங்காய் துருவல்)
- Ginger (இஞ்சி)
- Garlic (பூண்டு)
- Green Chili (பச்சை மிளகாய்)
- Tomato (தக்காளி)
- Onion (வெங்காயம்)
- Oil (எண்ணெய்)
- Water (நீர்)
- Start peeling Boiled Potato (வேகவைத்த உருளைக்கிழங்கு) and start mashing the potato.
- Add Corn Flour (சோள மாவு), White Flour (மைதா), Salt (உப்பு), Red Chili Powder (சிவப்பு மிளகாய் தூள்), Turmeric Powder (மஞ்சள் தூள்), Garam Masala (கரம் மசாலா) and mix it well
- Pour some Oil (எண்ணெய்) and make it as soft dough.
- Start making it as small balls.
- Pour some Oil (எண்ணெய்) in a tawa and start frying the balls.
- Start grinding Scraped Coconut (தேங்காய் துருவல்), Green Chili (பச்சை மிளகாய்), Ginger (இஞ்சி), Garlic (பூண்டு), Fennel (பெருஞ்சீரகம்) & pour some Water (நீர்) and make it like masala paste
- Pour some Oil (எண்ணெய்) in a tawa, add Mustard (கடுகு), Black Gram (முழு உளுந்து), Curry Leaves (கறிவேப்பிலை), Onion (வெங்காயம்), Salt (உப்பு), Tomato (தக்காளி) & mix it well.
- Add Red Chili Powder (சிவப்பு மிளகாய் தூள்) & Masala Paste and pour some Water (நீர்)
- Now add fried potato balls
- Potato Balls Kulambu is ready
No comments: