Ingredients – for Urappadai
- Curry Leaves (கறிவேப்பிலை)
- Mustard (கடுகு)
- Black gram (முழு உளுந்து)
- Ginger (இஞ்சி)
- Salt (உப்பு)
- Fennel Seeds (பெருஞ்சீரகம்)
- Turmeric powder (மஞ்சள் தூள்)
- Asafoetida powder (பெருங்காயம் தூள்)
- Garlic (பூண்டு)
- Green Chili (பச்சை மிளகாய்)
- Dried Red Chili (உலர்ந்த சிவப்பு மிளகாய்)
- Onion (வெங்காயம்)
- Drumstick Spinach (முருங்கை கீரை)
- Soaked Bengal gram (நனைத்த கடலைப் பருப்பு)
- Soaked Red gram (நனைத்த துவரம் பருப்பு)
- Soaked Black gram (நனைத்த முழு உளுந்து)
- Soaked Rice (நனைத்த அரிசி)
- Oil (எண்ணெய்)
- Water (நீர்)
Procedure - for Urappadai
- Start grinding Soaked Rice (நனைத்த அரிசி), add Dried Red Chili (உலர்ந்த சிவப்பு மிளகாய்), Fennel Seeds (பெருஞ்சீரகம்) and pour some Water (நீர்)
- Pour it in a bowl and start grinding Soaked Red gram (நனைத்த துவரம் பருப்பு), add Soaked Bengal gram (நனைத்த கடலைப் பருப்பு) and pour it in the bowl.
- Now start grinding Soaked Black gram (நனைத்த முழு உளுந்து) and add it in a bowl.
- Add Salt (உப்பு), Asafoetida powder (பெருங்காயம் தூள்), Turmeric powder (மஞ்சள் தூள்), Garlic (பூண்டு), Green Chili (பச்சை மிளகாய்), Curry Leaves (கறிவேப்பிலை), Ginger (இஞ்சி), Drumstick Spinach (முருங்கை கீரை), Onion (வெங்காயம்) and mix it well.
- Pour some Oil (எண்ணெய்) in a pan, add Mustard (கடுகு), Black gram (முழு உளுந்து) and mix it in the bowl.
- Start frying Urappadai in a pan
- Urappadai is ready.
Ingredients – Coconut Chutney
- Fried Gram (பொட்டுக்கடலை)
- Mustard (கடுகு)
- Black gram (முழு உளுந்து)
- Coconut (தேங்காய்)
- Tamarind (புளி)
- Water (நீர்)
- Salt (உப்பு)
- Green Chili (பச்சை மிளகாய்)
- Curry Leaves (கறிவேப்பிலை)
- Oil (எண்ணெய்)
Procedure - Coconut Chutney
- Start grinding Coconut (தேங்காய்), Fried Gram (பொட்டுக்கடலை), Green Chili (பச்சை மிளகாய்), Tamarind (புளி), Salt (உப்பு), pour some Water (நீர்)
- Pour some Oil (எண்ணெய்) in a pan, add Mustard (கடுகு) + Black gram (முழு உளுந்து), Curry Leaves (கறிவேப்பிலை) and pour it on the coconut chutney.
- Urappadai with Coconut Chutney is ready
No comments: