Thatai (South Indian Traditional Spicy Chips)
Ingredients
- Soaked Rice (அரிசி)
- SoakedBengal Gram (கடலை பருப்பு)
- Dried Red Chili (உலர்ந்த சிவப்பு மிளகாய்)
- Smashed Garlic (பூண்டு)
- Roasted Gram Powder
- Urad dal (உளுத்தம் பருப்பு தூள்)
- Turmeric powder (மஞ்சள் தூள்)
- White sesame seeds (வெள்ளை எள்)
- Curry Leaves (கறிவேப்பிலை)
- Fennel (பெருஞ்சீரகம்)
- Salt (உப்பு)
- Asafoetida powder (பெருங்காயம் தூள்)
- Oil (எண்ணெய்)
- Water (நீர்)
- Add 1 bowl of Soaked Rice (அரிசி), 6 Dried Red Chili (உலர்ந்த சிவப்பு மிளகாய்), pinch of Turmeric powder (மஞ்சள் தூள்), few Fennel (பெருஞ்சீரகம்), Salt (உப்பு), Asafoetida powder (பெருங்காயம் தூள்) and Water (நீர்) & blend it in a mixer.
- Add Roasted Gram Powder, Urad dal (உளுத்தம் பருப்பு தூள்), White sesame seeds (வெள்ளை எள்), SoakedBengal Gram (கடலை பருப்பு), Curry Leaves (கறிவேப்பிலை), Smashed Garlic (பூண்டு) and mix it well.
- Kneed it like dough.
- Pour some oil in a tawa and start frying the Thatai.
- Now Thatai is ready to be served.
No comments: