Ingredients
  1. Soaked Rice (அரிசி)
  2. SoakedBengal Gram (கடலை பருப்பு)
  3. Dried Red Chili (உலர்ந்த சிவப்பு மிளகாய்)
  4. Smashed Garlic (பூண்டு)
  5. Roasted Gram Powder 
  6. Urad dal (உளுத்தம் பருப்பு தூள்)
  7. Turmeric powder (மஞ்சள் தூள்)
  8. White sesame seeds (வெள்ளை எள்)
  9. Curry Leaves (கறிவேப்பிலை)
  10. Fennel (பெருஞ்சீரகம்)
  11. Salt (உப்பு)
  12. Asafoetida powder (பெருங்காயம் தூள்)
  13. Oil (எண்ணெய்)
  14. Water (நீர்)
Procedure
  1. Add 1 bowl of Soaked Rice (அரிசி), 6 Dried Red Chili (உலர்ந்த சிவப்பு மிளகாய்), pinch of Turmeric powder (மஞ்சள் தூள்), few Fennel (பெருஞ்சீரகம்), Salt (உப்பு), Asafoetida powder (பெருங்காயம் தூள்) and Water (நீர்) & blend it in a mixer.
  2. Add Roasted Gram Powder, Urad dal (உளுத்தம் பருப்பு தூள்), White sesame seeds (வெள்ளை எள்), SoakedBengal Gram (கடலை பருப்பு), Curry Leaves (கறிவேப்பிலை), Smashed Garlic (பூண்டு) and mix it well.
  3. Kneed it like dough.
  4. Pour some oil in a tawa and start frying the Thatai.
  5. Now Thatai is ready to be served.

No comments:

Indian Curry. Powered by Blogger.