Add Soaked Bengal Gram & Split Gram (கடலை பருப்பு துவரம் பருப்பு ஊறவைத்தல்), Fennel (பெருஞ்சீரகம்), Cumin Seeds (சீரகம்), and Scraped Coconut (தேங்காய் துருவல்) in a mixer and grind it well.
Add Turmeric powder (மஞ்சள் தூள்), Salt (உப்பு), Curry leaves (கறிவேப்பிலை), Garlic (பூண்டு), Ginger (இஞ்சி), Green chili (பச்சை மிளகாய்), Onion (வெங்காயம்), Red Chili Powder (சிவப்பு மிளகாய் தூள்) and mix it well.
Now make it as Urundai (ball shaped). Paruppu Urundai is ready. Let’s move on to procedure to make Kulambu.
Coriander Powder Mixed with Chili Powder (மல்லித்தூள் மிளகாய் தூள் கலவை) is getting mixed with Tamarind Juice (புளி சாறு), add Salt (உப்பு) & Turmeric powder (மஞ்சள் தூள்) and stir it well.
Pour some Oil (எண்ணெய்) in a tawa, add Vadagam (வடகம்), Curry leaves (கறிவேப்பிலை), Onion (வெங்காயம்), Tomato (தக்காளி) & pour tamarind juice.
Allow it to boil for 5 minutes
Now add Urundai.
Paruppu Urundai Kulambu is ready.
Paruppu Urundai Kulambu
Reviewed by Unknown
on
September 02, 2017
Rating: 5