Paruppu Urundai Kulambu
Ingredients
- Coriander Powder Mixed with Chili Powder (மல்லித்தூள் மிளகாய் தூள் கலவை)
- Tamarind Juice (புளி சாறு)
- Soaked Bengal Gram & Split Gram (கடலை பருப்பு துவரம் பருப்பு ஊறவைத்தல்)
- Fennel (பெருஞ்சீரகம்)
- Cumin Seeds (சீரகம்)
- Green chili (பச்சை மிளகாய்)
- Curry leaves (கறிவேப்பிலை)
- Garlic (பூண்டு)
- Onion (வெங்காயம்)
- Tomato (தக்காளி)
- Turmeric powder (மஞ்சள் தூள்)
- Salt (உப்பு)
- Ginger (இஞ்சி)
- Vadagam (வடகம்)
- Oil (எண்ணெய்)
- Water (நீர்)
- Scraped Coconut (தேங்காய் துருவல்)
- Red Chili Powder (சிவப்பு மிளகாய் தூள்)
- Add Soaked Bengal Gram & Split Gram (கடலை பருப்பு துவரம் பருப்பு ஊறவைத்தல்), Fennel (பெருஞ்சீரகம்), Cumin Seeds (சீரகம்), and Scraped Coconut (தேங்காய் துருவல்) in a mixer and grind it well.
- Add Turmeric powder (மஞ்சள் தூள்), Salt (உப்பு), Curry leaves (கறிவேப்பிலை), Garlic (பூண்டு), Ginger (இஞ்சி), Green chili (பச்சை மிளகாய்), Onion (வெங்காயம்), Red Chili Powder (சிவப்பு மிளகாய் தூள்) and mix it well.
- Now make it as Urundai (ball shaped). Paruppu Urundai is ready. Let’s move on to procedure to make Kulambu.
- Coriander Powder Mixed with Chili Powder (மல்லித்தூள் மிளகாய் தூள் கலவை) is getting mixed with Tamarind Juice (புளி சாறு), add Salt (உப்பு) & Turmeric powder (மஞ்சள் தூள்) and stir it well.
- Pour some Oil (எண்ணெய்) in a tawa, add Vadagam (வடகம்), Curry leaves (கறிவேப்பிலை), Onion (வெங்காயம்), Tomato (தக்காளி) & pour tamarind juice.
- Allow it to boil for 5 minutes
- Now add Urundai.
- Paruppu Urundai Kulambu is ready.
No comments: