Ingredients
  1. Salt (உப்பு)
  2. Asafoetida Powder (பெருங்காயம் தூள்)
  3. Mint leaves (புதினா இலைகள்)
  4. Coriander leaves (கொத்துமல்லி தழை)
  5. Curry leaves (கறிவேப்பிலை)
  6. Black gram (முழு உளுந்து)
  7. Mustard (கடுகு)
  8. Mango (மாங்கா)
  9. Carrot (கேரட்)
  10. Onion (வெங்காயம்)
  11. Green Chili (பச்சை மிளகாய்)
  12. Soaked Green Peas (ஊறவைத்த பச்சை பட்டாணி)
  13. Oil (எண்ணெய்)
  14. Water (நீர்)
Procedure
  1. Green Peas (ஊறவைத்த பச்சை பட்டாணி) is soaked for 6 hours and start boiling it in cooker, add Salt (உப்பு), pour some Water (நீர்) and close the lid.
  2. Open the lid after 5 whistle.
  3. Pour some Oil (எண்ணெய்) in a pan, add Mustard (கடுகு), Black gram (முழு உளுந்து), Curry leaves (கறிவேப்பிலை), Green Chili (பச்சை மிளகாய்), Onion (வெங்காயம்), Asafoetida Powder (பெருங்காயம் தூள்), Carrot (கேரட்), Mango (மாங்கா) and finally add boiled green peas.
  4. Season it with Coriander leaves (கொத்துமல்லி தழை) and Mint leaves (புதினா இலைகள்).
  5. Green Peas Sundal (பச்சை பட்டாணி சுண்டல்) is ready

No comments:

Indian Curry. Powered by Blogger.