Aval Dosa | Rice Flake Dosa | Dosa Special
Ingredients
- Oil (எண்ணெய்)
- Asafetida (பெருங்காயம்)
- Cumin Powder (சீரகம் தூள்)
- Turmeric Powder (மஞ்சள் தூள்)
- Salt (உப்பு)
- Maida (மைதா)
- Boiled Rice (வேகவைத்த அரிசி)
- Rice Flakes (அவுல்)
- Ginger (இஞ்சி)
- Onion (வெங்காயம்)
- Green Chili (பச்சை மிளகாய்)
- Curry leaves (கறிவேப்பிலை)
- Coriander leaves (கொத்துமல்லி தழை)
- Semolina (ரவை)
- Water (நீர்)
- Add Rice Flakes (அவுல்) in a container and pour some Water (நீர்) and allow it soak for sometime and press it well.
- Add Boiled Rice (வேகவைத்த அரிசி) and kneed it well.
- Pour some Water (நீர்), add bowl of Maida (மைதா), Salt (உப்பு), Turmeric Powder (மஞ்சள் தூள்), Asafetida (பெருங்காயம்), Cumin Powder (சீரகம் தூள்), Water (நீர்)
- Add Ginger (இஞ்சி), Onion (வெங்காயம்), Green Chili (பச்சை மிளகாய்), Curry leaves (கறிவேப்பிலை), Coriander leaves (கொத்துமல்லி தழை)
- Add bowl of Semolina (ரவை) and mix it well.
- Apply some Oil (எண்ணெய்) on a dosa tawa and start pouring dosa in circular motion. Toss it both side until it turns to golden brown color.
- Avul Dosa is ready
No comments: