Ingredients
  1. Oil (எண்ணெய்)
  2. Asafetida (பெருங்காயம்)
  3. Cumin Powder (சீரகம் தூள்)
  4. Turmeric Powder (மஞ்சள் தூள்)
  5. Salt (உப்பு)
  6. Maida (மைதா)
  7. Boiled Rice (வேகவைத்த அரிசி)
  8. Rice Flakes (அவுல்)
  9. Ginger (இஞ்சி)
  10. Onion (வெங்காயம்)
  11. Green Chili (பச்சை மிளகாய்)
  12. Curry leaves (கறிவேப்பிலை)
  13. Coriander leaves (கொத்துமல்லி தழை)
  14. Semolina (ரவை)
  15. Water (நீர்)
Procedure
  1. Add Rice Flakes (அவுல்) in a container and pour some Water (நீர்) and allow it soak for sometime and press it well.
  2. Add Boiled Rice (வேகவைத்த அரிசி) and kneed it well.
  3. Pour some Water (நீர்), add bowl of Maida (மைதா), Salt (உப்பு), Turmeric Powder (மஞ்சள் தூள்), Asafetida (பெருங்காயம்), Cumin Powder (சீரகம் தூள்), Water (நீர்)
  4. Add Ginger (இஞ்சி), Onion (வெங்காயம்), Green Chili (பச்சை மிளகாய்), Curry leaves (கறிவேப்பிலை), Coriander leaves (கொத்துமல்லி தழை)
  5. Add bowl of Semolina (ரவை) and mix it well.
  6. Apply some Oil (எண்ணெய்) on a dosa tawa and start pouring dosa in circular motion. Toss it both side until it turns to golden brown color.
  7. Avul Dosa is ready

No comments:

Indian Curry. Powered by Blogger.