Rasam | Traditional Grandmas Method
Ingredients
- Cumin (சீரகம்)
- Pepper (மிளகு)
- Red Chili (சிவப்பு மிளகாய்)
- Garlic (பூண்டு)
- Green Chili (பச்சை மிளகாய்)
- Tomato (தக்காளி)
- Tamarind (புளி)
- Mustard (கடுகு)
- Turmeric Powder (மஞ்சள் தூள்)
- Asafetida (பெருங்காயம்)
- Oil (எண்ணெய்)
- Coriander Leaves (கொத்துமல்லி தழை)
- Curry Leaves (கறிவேப்பிலை)
- Water (நீர்)
- Crystal Salt (உப்பு)
- Add Tamarind (புளி), Tomato (தக்காளி), Crystal Salt (உப்பு), Turmeric Powder (மஞ்சள் தூள்) and pour some Water (நீர்) and mix it well using your hands.
- Add Asafetida (பெருங்காயம்) and mix it well.
- Add Pepper (மிளகு), Cumin (சீரகம்) and smash it well.
- Add Garlic (பூண்டு), Green Chili (பச்சை மிளகாய்) and smash it together and add it in Rasam mix.
- Start bowling it for 5 minutes.
- Add some Coriander Leaves (கொத்துமல்லி தழை) and pour some Water (நீர்)
- Pour some Oil (எண்ணெய்), add Mustard (கடுகு), Red Chili (சிவப்பு மிளகாய்), Curry Leaves (கறிவேப்பிலை) and add that it in Rasam.
- Rasam is ready.
No comments: