Ingredients
  1. Turmeric Powder (மஞ்சள் தூள்)
  2. Fennel Seeds (பெருஞ்சீரகம்)
  3. Asafetida (பெருங்காயம்)
  4. Urad Dal (உளுத்தம் பருப்பு)
  5. Mustard (கடுகு)
  6. Dried Red Chili (உலர்ந்த சிவப்பு மிளகாய்)
  7. Salt (உப்பு)
  8. Curry Leaves (கறிவேப்பிலை)
  9. Cluster Beans (கொத்தவரங்காய்)
  10. Soaked Bengal gram (கடலை பருப்பு)
  11. Soaked Toor Dhal (துவரம் பருப்பு) with 3 Red Chili (உலர்ந்த சிவப்பு மிளகாய்)
  12. Oil (எண்ணெய்)
  13. Water (நீர்)
Procedure
  1. Add 3 spoon of Oil (எண்ணெய்) in a tawa, 1 spoon of Mustard (கடுகு), 1 spoon of Urad Dal (உளுத்தம் பருப்பு), 5 pieces of Dried Red Chili (உலர்ந்த சிவப்பு மிளகாய்), Curry Leaves (கறிவேப்பிலை), 1 bowl of Cluster Beans (கொத்தவரங்காய்), Salt (உப்பு) – 1 spoon, Turmeric Powder (மஞ்சள் தூள்) – ½ spoon, Asafetida (பெருங்காயம்) – ½ spoon, pour some Water (நீர்) and close the lid. After 5 minutes, stir it once & switch off the stove.
  2. Start grinding bow of Soaked Bengal gram (கடலை பருப்பு), bowl of Soaked Toor Dhal (துவரம் பருப்பு) with 3 Red Chili (உலர்ந்த சிவப்பு மிளகாய்), Turmeric Powder (மஞ்சள் தூள்) – 1 spoon, Fennel Seeds (பெருஞ்சீரகம்) – 1 spoon, Asafetida (பெருங்காயம்) – 1 spoon, Salt (உப்பு) – 1 spoon and start boiling it in idli cooker.
  3. After 5 minutes, mix it with Cluster Beans (கொத்தவரங்காய்).
  4. Boil it for another 5 minutes.
  5. kothavarangai usili | Cluster Beans Paruppu usili is ready

No comments:

Indian Curry. Powered by Blogger.