Kothavarangai usili
Ingredients
- Turmeric Powder (மஞ்சள் தூள்)
- Fennel Seeds (பெருஞ்சீரகம்)
- Asafetida (பெருங்காயம்)
- Urad Dal (உளுத்தம் பருப்பு)
- Mustard (கடுகு)
- Dried Red Chili (உலர்ந்த சிவப்பு மிளகாய்)
- Salt (உப்பு)
- Curry Leaves (கறிவேப்பிலை)
- Cluster Beans (கொத்தவரங்காய்)
- Soaked Bengal gram (கடலை பருப்பு)
- Soaked Toor Dhal (துவரம் பருப்பு) with 3 Red Chili (உலர்ந்த சிவப்பு மிளகாய்)
- Oil (எண்ணெய்)
- Water (நீர்)
- Add 3 spoon of Oil (எண்ணெய்) in a tawa, 1 spoon of Mustard (கடுகு), 1 spoon of Urad Dal (உளுத்தம் பருப்பு), 5 pieces of Dried Red Chili (உலர்ந்த சிவப்பு மிளகாய்), Curry Leaves (கறிவேப்பிலை), 1 bowl of Cluster Beans (கொத்தவரங்காய்), Salt (உப்பு) – 1 spoon, Turmeric Powder (மஞ்சள் தூள்) – ½ spoon, Asafetida (பெருங்காயம்) – ½ spoon, pour some Water (நீர்) and close the lid. After 5 minutes, stir it once & switch off the stove.
- Start grinding bow of Soaked Bengal gram (கடலை பருப்பு), bowl of Soaked Toor Dhal (துவரம் பருப்பு) with 3 Red Chili (உலர்ந்த சிவப்பு மிளகாய்), Turmeric Powder (மஞ்சள் தூள்) – 1 spoon, Fennel Seeds (பெருஞ்சீரகம்) – 1 spoon, Asafetida (பெருங்காயம்) – 1 spoon, Salt (உப்பு) – 1 spoon and start boiling it in idli cooker.
- After 5 minutes, mix it with Cluster Beans (கொத்தவரங்காய்).
- Boil it for another 5 minutes.
- kothavarangai usili | Cluster Beans Paruppu usili is ready
No comments: